Ondara 2019

Benvolgut ondarenc, benvolguda ondarenca,

D’ací pocs dies decidirem qui ens ha de representar a l’Ajuntament del poble durant els pròxims quatre anys. És, sens dubte, una decisió important. Ara ja fa anys que el nostre batle és Ximo Ferrando i sé que molta gent n’està contenta. Aquesta gent diu que a Ondara “s’han fet moltes coses”, que està “molt bonica” o que “treu molts diners de la Diputació”. Molta gent, doncs, el tornarà a votar.

Durant aquests anys jo he observat diversos aspectes de la gestió del Partit Popular a Ondara que no m’han agradat gens (de la gestió del PP al govern de la Generalitat Valenciana no cal parlar-ne perquè els jutjats ja se n’estan ocupant). Segurament la meua opinió no és la que tenen molts ondarencs, però és la meua opinió. I tinc ganes de compartir-la amb el lector amable d’aquest blog.

La tasca del govern de l’Ajuntament d’Ondara s’ha centrat a construir coses físiques. Amb “coses físiques” em referisc a construccions o obres de govern molt visibles, que la gent pot veure, palpables: reformar tal edifici, fer una rotonda o un aparcament, lluir una paret, asfaltar un carrer… I, precisament perquè són coses que es veuen, donen popularitat i bona imatge. En definitiva, pot fer entendre al ciutadà que l’Ajuntament funciona bé, que “es treu el poble avant”. I no dubte que, segurament, algunes d’aquestes obres són necessàries, però n’hi ha d’altres que no. Al meu entendre, en alguns d’aquests casos, senzillament, s’han llançat els diners a la brossa. (I altra gent dirà que en altres aspectes també s’han llançat els diners: sous, dietes, sopars…)

Ayuntamiento-OndaraAl costat d’aquesta realitat tenim sectors de la nostra societat que necessiten una gran quantitat de recursos, com l’educació i la sanitat, que no reben els diners que toca. Així ho reclama la immensa majoria de la societat. També sabem que cal invertir en innovació, desenvolupament i investigació per a crear ocupació de qualitat. Per això jo em pregunte: No és contradictori el que fa l’Ajuntament d’Ondara amb un horitzó de futur com el que imaginem? No és absurd tenir diverses piscines cobertes tan a la vora? No seria millor invertir on és més necessari?

El govern del PP, en canvi, no ha construït les coses més importants, les que no podem veure, com deia el Petit Príncep. On és l’oferta cultural del poble? On són les festes innovadores? On són les mesures per a enfortir el comerç? (Un bulevard comercial inútil que arriba 8 anys després d’inaugurar-se el centre comercial?) On és la ràdio del poble i per al poble (i no el gabinet de premsa personal de l’alcalde)? En canvi, el govern de Ferrando ha fet coses com les que podeu recordar en aquest vídeo. Si teniu ocasió mireu-lo i abans d’anar a votar diumenge, recordeu-les.

Permeteu-me que encara us done tres arguments més per no fer confiança a la llista encapçalada per Ximo Ferrando. El primer fa referència a la gestió econòmica. Pel que tinc entès, l’endeutament del poble ha crescut d’una manera important. Si el deute hagués de servir per a pagar la calefacció de l’escola, jo també estaria d’acord a endeutar-nos. Però voleu dir que cal endeutar-se per a segons quines coses? Voleu dir que malbaratar tantíssims recursos amb l’Esclatasò, per exemple, i amagar les factures als ondarencs és l’actitud democràtica i transparent que mereix el nostre poble?

En segon lloc, no m’agrada l’actitud del PP: ni el to de Ferrando als plens, ni la manera de conduir-los o les acusacions que ha fet. Tampoc em sembla un bon govern aquell que no està format per un gran equip de persones, sinó que sols està dirigit per una persona. Així com tampoc m’agrada un Ajuntament que no creu en la comarca, la Marina Alta, ni en la necessitat de mancomunar recursos, serveis i polítiques.

Finalment, el tercer argument fa referència a la Diputació d’Alacant, de la qual el senyor Ferrando és diputat. Com sabeu, la presidència de la Diputació d’Alacant dirigida pel popular José Joaquin Ripoll va tenir casos greus de corrupció: el cas Brugal. Doncs bé, el govern de la Diputació es decideix amb el vot al nostre poble. Un vot a Ximo Ferrando és un vot al Partit Popular a la Diputació. Convé saber-ho.

295px-SegariaPer tots aquests motius, estimat lector, t’anime a no donar la teua representació ciutadana a la llista del Partit Popular. A Ondara podem estar molt orgullosos del poble que tenim a l’ombra de Segària. Orgullosos d’un poble que va fer fora un capellà pederasta, un poble que dóna suport a les dones que han estat maltractades, un poble festiu, valencià i que estima la cultura, un poble de gent treballadora, un poble de comerciants, un poble que estima el camp i la nostra muntanya lliure d’urbanitzacions i de ciment. Per això, el meu desig avui és que quan ens tornen a cridar a les urnes l’any 2019 puguem estar orgullosos també del nostre Ajuntament. Espere que diumenge encetem un nou rumb a l’Ajuntament d’Ondara i puguem recuperar la transparència, l’actitud dialogant, l’esperit de servei al poble i la il·lusió per construir un poble millor.

2 thoughts on “Ondara 2019

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Bloc a WordPress.com.

A %d bloguers els agrada això: